Om oss

Illustrationen är gjord av Elin Sandström

Intromusiken av Gisela

Maila oss gärna på kontakt@ettegetrum.nu

* * *

Helena Dahlgren har en fil kand i litteraturvetenskap och engelska och skrev sin c-uppsats om sjukdomen bleksot som var à la mode bland överklassflickor under 1880-talet. Numera försörjer hon sig som civilanställd inom polisen och ett och annat författarsamtal men tänker då och då på hur sweet det vore att starta ett livsstilsmagasin om fin de siècle-ångest, sammet och sprit.

Helena är den hopplösa anglofilen i Ett eget rum-gänget (har varit döende i anglofili såsom det beskrevs av Andres Lokko i Bibel-artikeln ”Den engelska patienten” 1998 sedan, tja, 1998) och bodde i östra London innan det blev kidnappat av hipsters.

Helena bloggade på Bokhora mellan 2008 och 2010 och finns sedan januari 2011 på Dark Places, där hon skriver om skräck, thriller och litterärt mörker (och en hel del annat).

Hon har gett ut fyra e-noveller för MIX Förlag och skriver just nu på något förhoppningsvis romanigt. Bor i Stockholmsförorten Tyresö med sina tvillingdöttrar, en småskruttig katt och väldigt många böcker. Gillar dimmiga gränder, livsleda, vampyrer och queerskildringar.

* * *

Tuva Holmlander 25 år & bosatt i 08-land. Studerar mode & konstvetenskap. Älskar således ”skönhet”, Björn Af Kleen & andra kulturmän.

Läser ofta 1970-talsromaner om ”livet” & är nog den mest kritiska medlemmen i Ett eget rum.

* * *

Marcus Stenberg har en masterexamen i fotografi från Valands konsthögskola, en katt som heter Dylan och en halvkomplett samling antikvariska Françoise Sagan-utgåvor.

Han bloggar på bokhora och jobbar i bokhandel.

Är ”den ytliga” i redaktionen och bryr sig mest om omslagen.

Finns på twitter, instagram, goodreads och så samlar jag på fina bokomslag på pinterest.com/
marcusstenberg/book-covers/